9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Stap 2: Jouw nieuwe woning vinden – al vóór Funda

Hoe kan het dat er regelmatig woningen worden verkocht die nog niet op Funda staan? En hoe kom jij daar als woningzoekende tussen? Wij zoeken actief naar woningen die nog niet op Funda te vinden zijn. Dat doen we zo:

  • We hebben dagelijks contact met collega-makelaars om te achterhalen welke woningen zij nieuw in de verkoop hebben gekregen.
  • Voordat ‘onze’ woningen op Funda verschijnen, moet er veel gebeuren: fotografie, tekst, allerlei documenten die in orde moeten worden gemaakt…. Intussen kijken wij al of we zelf potentiële kopers kennen. En of collega-makelaars zoekers hebben voor de woning.
  • We doen dagelijks intakegesprekken en waardebepalingen bij mensen thuis. Of we deze woningen nou wel of niet zelf in de verkoop krijgen, we weten in elk geval dát ze binnenkort in de verkoop komen. Gaat het wel via ons, dan ben je als eerste op de hoogte. Goed om te weten: we kunnen dan uiteraard niet meer jouw aankoopmakelaar zijn.
  • We zetten onze socialmediakanalen actief in, bijvoorbeeld met een ‘gezocht’-oproep op onze Facebookpagina. We hebben veel volgers, elk met een eigen netwerk, dus het bereik is groot. We krijgen dan ook heel regelmatig tips.
    De verkoper kan er op dat moment voor kiezen om zijn woning zelf te verkopen. Dan schakelt hij ons niet in als verkoopmakelaar, maar zijn wij wel de aankoopmakelaar. De verkoper heeft zo geen makelaarskosten: een goede reden om niet verder te zoeken naar andere kopers, en dus extra kans dat jij het huis kunt kopen!
  • We krijgen ook regelmatig spontaan tips via onze website, onze socialmediakanalen of via e-mail, over woningen die binnenkort in de verkoop komen. Daar zijn wij erg blij mee, want zo vinden we misschien eerder jouw perfecte huis.

Extra acties
We kunnen nog meer doen om jouw nieuwe huis te vinden. Afwachten is nooit een goed idee, we komen liever samen in actie.

Met een flyer bijvoorbeeld, die jij in de brievenbus kunt doen bij woningen die je interessant lijken. Wij maken en drukken de flyers, jij bezorgt ze.
Is de eigenaar van de woning geïnteresseerd, dan kan hij ervoor kiezen om zijn woning zelf te verkopen, zonder ons in te schakelen als verkoopmakelaar. Interessant, want dat scheelt hem makelaarskosten. Een goede reden om niet te zoeken naar andere kopers, en dus extra kans dat jij het huis kunt kopen!

Met een promotiecampagne via Instagram, Facebook en andere netwerken geven we jouw zoekopdracht een boost. We kunnen precies de potentiële verkopers aanspreken die interessant zijn, door te targeten op locatie, leeftijd, interesses en gezinssamenstelling.