9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Aankoop stap 6: Bieden, onderhandelen en kopen

De periode van bieden en onderhandelen is super spannend. Je weet dat je de woning wilt, nu spant het erom! Ook dit traject bereiden we heel strak voor. We weten samen precies wat we willen en binnen welke kaders we te werk gaan. Gebaseerd op ervaring, marktkennis, de onderzoeken en (natuurlijk, ook een beetje) gevoel, brengen we samen een bod uit dat staat als een huis. Fingers crossed!

Bij de onderhandelingen houden we ons vast aan de afgesproken tactiek en het streefbedrag. De onderhandelingen gaan over de prijs, maar ook over zaken als de aanvaardingsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden.
Is er een bouwkundige keuring of een NTA-keuring nodig? Daar hebben wij professionele partners voor.

Biedingsprocedure bij meerdere potentiële kopers
Een makelaar mag niet met meerdere partijen in onderhandeling gaan. Als er meerdere potentiële kopers zijn voor één woning, komt er vaak een biedingsprocedure. Iedereen krijgt één mogelijkheid om een eindbod te doen, vóór een bepaalde dag en tijd. De verkoper maakt de keuze op basis van dit bod.

Zo word je de favoriete koper
Laten we ons even verplaatsen in de verkoper (we kennen er immers genoeg!). Wat is in zijn belang?
– een serieus bod
– de zekerheid dat de koper het huis kan betalen
– een koper die rekening houdt met zijn wensen
– zijn woning in goede handen achterlaten

Zo word je de favoriete koper. En dat betekent echt niet altijd dat je degene bent met het allerhoogste bod.

– in samenwerking met onze hypotheekadviseurs kunnen we in veel gevallen bieden zonder voorbehoud van financiering.

– een bod vergezeld van een persoonlijke boodschap werkt! Vertel wie je bent, wie je huisgenoten zijn, waarom de woning je zo aanspreekt en wat je plannen zijn.

– wees flexibel en speel in op de wensen van de verkoper. Vaak gaat dit over de datum van overdracht, maar in feite kan alle informatie die we over de verkoper hebben je een voorsprong geven ten opzichte van andere geïnteresseerden.