9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Creatief je huis verkopen: 3 tips

Drone - creatief huizen verkopen

Om eens ouderwets inspiratie op te doen gingen we op zoek naar de meest creatieve manieren om je huis in de verkoop te zetten. Bij Open Makelaars houden we wel van een creatieve aanpak, en omdat we onze naam graag waarmaken delen we deze direct met jullie. Open en eerlijk.

1. Een Live Tour 2.0

In coronatijd is de live tour via video natuurlijk niet meer weg te denken. Een bezichtiging via videoverbinding is dan ook allang niet meer bijzonder creatief te noemen. Wil je hier echter nog een stap bovenop doen, dan kun je natuurlijk ook gewoon de drone tevoorschijn toveren. De jongens van Onlinebezichtigen zijn hier meesters in. De video’s staan vol met zwiepende shots, van hoog in de lucht tot haast in het zwembad. Het is weer eens wat anders en zorgt voor een heel ruimtelijk, filmisch beeld van je huis. Kijkend naar de showreel van Onlinebezichtigen lijkt het wel te helpen als je een groot landhuis bezit.

2. Pinterest als storystelling

Een huis is natuurlijk veel meer dan 4 muren en een dak. Het is het moment van de sleutelontvangst, die eerste romantische avonden op de bank, de eerste stapjes van je dochter op de hardhouten vloer. Precies deze verhalen spelen in het achterhoofd van iedereen die een huis wil kopen. Maar hoe breng je deze gevoelens naar boven bij het adverteren? Je kunt het natuurlijk zelf schrijven, maar je kunt mensen ook hun eigen verhalen laten bedenken. Bijvoorbeeld door louter met beelden te werken.

Inspiratieplatform Pinterest is hier meester in. Je kunt hier een moodboard voor je huis aanmaken, waarbij foto’s van de verschillende kamers gecombineerd kunnen worden met afbeeldingen die bepaalde gevoelens opwekken. Een Scandinavisch bos bij een knusse open haard bijvoorbeeld, of een savanne bij je beige-groene interieur. Zo spoor je mogelijke kopers aan hun eigen verhalen te verzinnen bij de woning die je aan het verkopen bent. Creatief verkopen door in te spelen op de verbeelding van de koper!

3. Geef je huis een mini make-over

Als je je huis wilt verkopen, dan weten de meeste mensen wel dat je goed moet opruimen en schoonmaken voor de foto’s gemaakt worden. Maar als je nog een paar stappen verder gaat, dan kan dat soms grote gevolgen hebben voor de interesse in je huis. Maak bijvoorbeeld net als Kelly Hedlund foto’s van elke kamer en ga er vervolgens kritisch doorheen, zoals je dat bij een ander huis op Funda ook zou doen. Schrap al het overbodige en herkenbare (het is immers niet jouw huis meer, maar dat van de familie die komt kijken) en kijk kritisch of een nieuw likje verf of andere meubels geen beter beeld geven van de kamer. Hoe kritischer je bent, hoe beter het resultaat. Kelly verkocht haar huis op deze manier binnen een weekend!

Open makelaars: de creatieve makelaar

Deze inspiratie gebruiken wij natuurlijk om onze woningen op originele en creatieve manieren te verkopen. Wil jij dus je huis creatief verkopen en zoek je iemand die het nét wat anders doet? Bel ons!