Binnenkort op Funda

Hoe vind je de juiste makelaar – UPDATE

Het is al weer (veel te) lang geleden dat ik iets geschreven heb op mijn blog.

Mijn (vrije) tijd heb ik voornamelijk aan Open makelaars besteed en eerlijk gezegd had ik geen interessante onderwerpen.

Hier kwam verandering in toen ik gebeld werd door een journalist van Elsevier. Hij had mijn laatste blog gelezen en wilde over dat onderwerp een artikel schrijven. Al pratende realiseerde ik me dat mijn laatste blog wel een update kon gebruiken!

Update:
Nu het verkopen van woningen steeds moeilijker wordt en de verkooptijden steeds verder toenemen is een actieve makelaar belangrijker dan ooit!

Om aan te geven waarom dit zo belangrijk is een vraag:
Hoe groot is de kans dat, als de woning 9 maanden te koop staat en de prijs nog nooit gezakt is, de woning in de 3 opvolgende maanden verkocht wordt? Ca. 0,5%!

Daarom verdeel ik de makelaars in 2 categorieën:
1. degene die het meeste werk doen tot en met het moment dat het bord in de tuin staat
2. degene die het meeste werk doen nadat het bord in de tuin staat

Vindbaarheid op Funda
Natuurlijk is het heel belangrijk om een goede presentatie te hebben. Funda plaatst de woningen met extra producten hoger en deze zijn dus beter vindbaar. Nu er zoveel woningen te koop staan is het daarom een zinvolle investering om alle extra producten te kopen.

Selecteer een makelaar die niet afwacht
Maar dan? Wat doet de makelaar als de woning eenmaal te koop staat? Een proactieve makelaar organiseert extra (unieke) acties en biedt je regelmatig extra mogelijkheden aan. Hierdoor komt je woning elke 2 tot 3 maanden extra onder de aandacht bij potentiële kopers.

Neem de tijd
Daarom moeten potentiële kopers in de watten gelegd worden en zich weer ouderwets klant voelen. Als makelaar zal je meer aandacht aan kijkers moeten geven en dus meer tijd inplannen voor een bezichtiging. Eigenlijk is het bizar dat kijkers vaak na 20 minuten weer op straat staan. Neem de tijd en laat ze ook eens een poosje op de bank zitten. Kopje koffie erbij?

Kopers zijn schaars
Als een kijker dan toch besluit om een woning niet te kopen, dan is het belangrijk om te weten wat de makelaar concreet doet met die kijkers. Onderhoud de makelaar regelmatig contact met die potentiële kopers en biedt hij hen ook uw woning aan?

Ik hoop dat deze update je verder helpt bij het vinden van de juiste makelaar.

Hartelijke groet,

Open makelaars
Christiaan van der Sanden

Tel: 06-144 777 99
E-mail: Christiaan@openmakelaars.nl
Website: www.openmakelaars.nl
Funda: https://www.funda.nl/makelaars/detail/?id=2262
Twitter: https://twitter.com/openmakelaars
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/christiaanvandersandenrmt

Open makelaars

Vrijblijvend een uitgebreide zoekopdracht? Open makelaars helpt u graag verder.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod