Binnenkort op Funda

Open huis; meedoen of niet doen?

Geregeld krijg ik de vraag van verkopers of deelname aan het Openhuis zinvol is. Mijn advies luidt: JA! Het is een goede manier om je woning in de periode ervoor extra onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de kans dat je woning verkocht wordt veel groter dan als je niet meedoet.

Hieronder zie je in de tabel weergegeven welk percentage er verkocht is na verloop van de tijd van de woningen die wel en die niet hebben meegedaan*.

  < 2 weken< 2 maanden
Verkopen van woningen die wel hebben meegedaan2,9%6,6%
Verkopen van woningen die niet hebben meegedaan2,4%5,0%
Grotere kans op verkoop21%32%


Wat mag je verwachten van een Openhuis?
Landelijk komen er gemiddeld 2,1 kijkers per woning kijken blijkt uit een onderzoek dat Funda.nl onder hun bezoekers heeft gehouden. 4% van de kijkers deed direct een bod. 15% wil binnenkort een bod doen en 32% wil terugkomen voor een 2e afspraak.

Zijn er ook nadelen?
Het Openhuis is geen wondermiddel. Dus er is ook een kans dat er niemand komt. Als je dan een paar weken uitkijkt naar het Openhuis en je hele huis opgeruimd en schoongemaakt is, dan is de teleurstelling natuurlijk groot als dat geen resultaat oplevert. Daarnaast rekenen veel makelaars ook geld voor een Openhuis.

Wat mag een Openhuis kosten?
Als je het aan mij vraag niets! Als makelaar verdien je pas als je de woning verkoopt en niet eerder. Geregeld hoor ik dat makelaars bedragen rekenen van € 150,= voor alleen de deelname (dus zonder een advertentie of iets dergelijks). Natuurlijk investeer je tijd (en wellicht ook geld) met het organiseren van een Openhuis. Maar laten we eerlijk zijn, dat is zeer beperkt. Geef iets kleins weg, creëer daarmee een grotere kans op succes voor je verkoper en voor jezelf, want één ding is zeker je verkopers zullen het waarderen dat je iets extra’s doet voor niets.

* bron: NVM analyse Openhuizenbestand
** bron: Funda Onderzoeksresultaten Openhuizendag

Hartelijke groet,

Open makelaars
Christiaan van der Sanden

Tel: 06-144 777 99
E-mail: Christiaan@openmakelaars.nl
Website: www.openmakelaars.nl
Funda: https://www.funda.nl/makelaars/detail/?id=2262
Twitter: https://twitter.com/openmakelaars
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/christiaanvandersandenrmt

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod