9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Persbericht: Open bieden

Open bieden TheNextBid

Open makelaars lanceert met start-up TheNextBid de mogelijkheid van open biedingen om de woningmarkt transparanter te maken.

Makelaar uit Gelderland pioniert met online open biedingen.

Arnhem, 20 maart 2019 – Een van de voornaamste frustraties van potentiële huizenkopers zijn gesloten biedingen, die het onduidelijk maken wat anderen bieden. Vandaag hebben Open makelaars en TheNextBid in Arnhem en Nijmegen de mogelijkheid tot online open biedingen gelanceerd, genaamd OpenBieden. Deze transparantie leidt tot meer vertrouwen. Daarnaast is het voor de geïnteresseerde koper volledig transparant hoeveel interesse er is en hoeveel andere kandidaten bieden. Hierdoor weet je als potentiële koper direct of je kans maakt op het bemachtigen van een woning.

De biedingen worden niet alleen openbaar, ook het gunningsproces wordt transparanter. Dat gebeurt doordat naast het bod, ook de voorwaarden (zoals al dan niet onder voorbehoud van financiering) van een kandidaat te tonen. Geïnteresseerden kunnen meerdere keren bieden en nieuwe biedingen hoeven niet per se hoger te zijn dan het hoogste bod.

“Door het huidige gebrek aan transparantie is er meer kans dat het hoogste en een-na-hoogste bod tienduizenden euro’s verschillen. Maar ook is er de kans dat je door een verschil van duizend euro tussen jouw bod en het hoogste bod de woning niet krijgt, terwijl je met die wetenschap best wat meer had willen bieden. Daarom willen we dat je direct ziet of je een kanshebber bent en waarom je het niet bent geworden als je op een woning biedt. We zijn blij met de samenwerking met Open makelaars om hen te helpen met OpenBieden. Hiermee maken zij hun naam meer dan waar.”, aldus Marnix Hoebert, een van de oprichters van TheNextBid.

Een ander voordeel voor de verkoper is dat hij of zij gedurende het hele proces automatisch op de hoogte wordt gehouden van nieuwe biedingen en zeker weet dat alle biedingen op een goede manier ontvangen worden.

Kantoren Arnhem en Nijmegen pionieren met OpenBieden

De kantoren van Open makelaars werken nu met de software van TheNextBid, waaronder Christiaan van der Sanden, eigenaar van Open makelaars: “Wij staan er om bekend dat we geen traditionele makelaar zijn en OpenBieden maakt het mogelijk om nog transparanter te zijn.”

Eerste woningen met OpenBieden verkocht tijdens Openhuizenroute

Tijdens de Openhuizenroute van 30 maart 2019 zullen de eerste woningen met behulp van OpenBieden worden verkocht.

Over Open makelaars

Open makelaars is midden in de crisis (2010) begonnen. Door de originele en creatieve aanpak zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste makelaars van Gelderland. Zij hebben vestigingen in Arnhem en Nijmegen.

Over TheNextBid

TheNextBid is opgericht in het begin van 2018. Oprichters Marnix Hoebert (29) en Michiel Esveld (30), die elkaar leerden kennen toen ze beide werkzaam waren als consultants bij PwC, willen de vastgoedsector ondersteunen met innovatieve oplossingen die de klant meer centraal stellen.