9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Verkoop Stap 5: Gefeliciteerd, verkocht!

Mondelinge overeenkomst
Er is een mondelinge overeenkomst, we mogen je – bijna – feliciteren. Wij maken de concept-koopovereenkomst op. De koper is in de gelegenheid om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, als dat is afgesproken tijdens de onderhandelingen.

Koopovereenkomst
Alle partijen zijn akkoord over de overeenkomst, die wordt nu definitief. Jij als verkoper tekent de koopovereenkomst eerst, bij ons op kantoor. Uiteraard nemen we de overeenkomst samen nog een keer nauwgezet door, zodat alles 100% helder is en je weet waarvoor je tekent. De door jou getekende koopovereenkomst gaat naar de koper, die hem ook ondertekent.

Bedenktijd
Nu gaan de drie dagen bedenktijd voor de koper in. Na die drie dagen kan de koop uitsluitend ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die zijn opgenomen in de getekende koopovereenkomst (bijvoorbeeld: voorbehoud van financiering of voorbehoud van verkoop eigen woning).

Naar de notaris
De door beide partijen getekende koopovereenkomst gaat naar de notaris. Hij of zij bereidt alle benodigde  documentatie voor, zoals de leveringsakte, de hypotheekakte en de nota van afrekening met alle kosten (koper). Onder aan de streep staat een te ontvangen of te betalen bedrag. Dit is het bedrag dat je ontvangt of dient te betalen vóór de overdracht plaatsvindt.

De overdracht
Op de dag van de overdracht is er een laatste inspectie in de woning, met alle partijen. We maken een ronde door de woning, controleren of de woning in dezelfde staat is als tijdens de bezichtiging, we lopen de lijst van zaken na en nemen de meterstanden op. Daarna gaan we samen naar de notaris voor het tekenen van de aktes en voor de sleuteloverdracht. Je woning is definitief verkocht.

Het is rond! Van harte gefeliciteerd!

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Er komen heel veel vragen op bij de verkoop van je huis. Je kunt altijd bij ons terecht voor de antwoorden. Een aantal veel gestelde vragen en de antwoorden hebben we alvast voor je op een rij gezet.

Open Makelaars spaarvarken

Zal ik één vast bedrag voor bezichtigingen afspreken of per bezichtiging betalen?

Dat blijft een gok. Het hangt er mede vanaf of je oriënterende kijkafspraken zelf verzorgt en of je start met een open huis. Weet wel: als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kan dit niet meer gewijzigd worden.

Real estate agent and customer looking for apartment

Zal ik zelf de bezichtigen doen, of laat ik het over aan de makelaar?

Je kent zelf je woning en je woonomgeving het best en zelf de bezichtigingen doen kost je niets. We helpen je een handje met de beslissing, met onze ‘vier vragen aan de kijker’. De antwoorden geven een goed idee van wie de bezichtiging het beste kan begeleiden. Veel verkopers kiezen ervoor om een eerste bezichtiging zelf te doen en een tweede bezichtiging door dezelfde geïnteresseerde door ons te laten doen.

Verkoopprijs hoger bij goed energielabel

Kan ik de dagelijkse bijdrage het beste afkopen of per dag betalen?

Veel woningen worden snel verkocht. Dan is per dag betalen gunstig. Maar als je een heel specifieke woning hebt, kun je beter kiezen voor afkoop met een vast bedrag. Dat geldt ook als je niet direct op Funda gaat, maar start met een vooraankondiging.

Buurtmailingkaart

Wat voegt een buurtmailing toe?

De beste ambassadeurs van je woning wonen in je eigen buurt. Vaak kennen buren mensen die geïnteresseerd zijn. Een buurtmailing is een gratis mogelijkheid om je woning te promoten. Misschien wil de buurjongen de mailing wel bezorgen?

vraagteken

Zal ik wel of niet starten met een open huis?

Een open huis is vrijblijvend en dat trekt vaak meer kijkers. Je hoeft ook maar één keer je woning op te ruimen! Hoe meer kijkers, hoe gunstiger dit kan zijn voor de verkoop en de uiteindelijke opbrengst. Meestal organiseren we 1,5 à 2 weken na de aanmelding op Funda een open huis. Dit is dan ook gelijk de eerste mogelijkheid om te bezichtigen. Mochten serieus geïnteresseerden niet kunnen komen tijdens het open huis, dan plannen we een bezichtiging zo dicht mogelijk bij de datum het open huis. Je kunt dan de reactie en evt. biedingen van alle kijkers even afwachten.

SeekPng.com_question-png_327225 vierkant

Wat doen we met de huissleutel?

Het is handig dat we beschikken over een sleutel. Deze kun je langsbrengen op kantoor of er andere afspraken over maken. Wanneer je buiten kantooruren komt kun je de sleutel achterlaten in onze beveiligde brievenbus. Let op: schrijf nooit je adres op het label of op een briefje erbij, maar stuur ons een mail dat je de sleutel hebt achtergelaten.

Wanneer komt mijn woning op Funda?

Als de fotograaf langs is geweest wordt de tekst geschreven en zetten we je woning klaar in Move. Daar kun je alles kunt controleren voordat het op Funda wordt gepubliceerd. Alles staat binnen 7 werkdagen na het bezoek van de fotograaf klaar in Move.

Wanneer plaatsen jullie het bord?

Het bord mogen we pas plaatsen wanneer je woning te vinden is op Funda. Maak je gebruik van een vooraankondiging, dan kunnen we een bord 'binnenkort te koop' plaatsen.

Mijn vooraankondiging staat online maar ik heb nog geen reactie. Hoe kan dat?

Met een vooraankondiging spreken we nog niet het complete publiek aan. Maar de kijkers die reageren zijn vaak concreter of zijn via hun aankoopmakelaar geattendeerd op je woning. Via Funda krijgt je meer (maar ook vaker oriënterende) reacties.

facebook_drawing

Wanneer is de Facebook-advertentie te zien?

Het beheer van de Facebook-advertenties wordt gedaan door een gespecialiseerd bureau. Zij plaatsen de advertentie op Facebook zodra wij ze een sein geven dat de woning op Funda staat.

Wordt mijn woning goed bekeken op Funda?

De eerste dagen wordt je woning het best bekeken. Na een dag of 4 loopt het aantal kijkers vaak terug. Wij kijken naar de conversie: de verhouding tussen het aantal zoekers dat je woning heeft gevonden en het aantal dat de woning daadwerkelijk heeft bekeken. Je kunt ons altijd vragen om dit te vergelijken met andere woningen, zodat je weet hoe goed je woning het doet op Funda.