9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Voorkom spanning en stress en regel je hypotheek nú!

Het regelen van je hypotheek ná het kopen van een huis veroorzaakt vaak veel spanning en stress. Bij Open makelaars draaien we dat graag om: wij regelen jouw financiën eerst en maken van jou de allerbeste koper.

De laatste (en lastigste) horde

Het regelen van je hypotheek is traditioneel de laatste (en lastigste) horde die je als koper moet nemen. Alsof het allemaal maar niets is… je hebt maandenlang dagelijks gezocht naar geschikte huizen, hebt tientallen huizen bekeken en als je dan eindelijk jouw droomhuis hebt gevonden, zit je na alle euforie nog wekenlang in onzekerheid, omdat je de financiering van het huis nog ‘even’ moet regelen.

Dat is alsof je jouw lang gezochte paar sneakers eindelijk vindt, maar aan de verkoper vraagt of hij ze voor je kan reserveren, omdat je nog even thuis moet checken of je ze wel kunt betalen.

Wie wil kopen moet geld op zak hebben

Bij Open makelaars vinden we de huidige markt allesbehalve traditioneel en zijn we ervan overtuigd dat een omgekeerde aanvliegroute van het aankoopproces meer kans op succes oplevert. Om bij de metafoor van de exclusieve schoenen te blijven: wie wil kopen, moet zeker weten dat hij geld op zak heeft!

Hypotheek regelen voor het kopen van een huis

In de praktijk betekent dit dat het regelen van jouw hypotheek niet langer de laatste horde is, maar hét uitgangspunt bij het kopen van een huis. Stap 1 bij aankoop: het bespreken van jouw financiële mogelijkheden met een financieel adviseur van Hypotheek Visie en Open makelaars. Niet omdat wij graag willen weten hoeveel jij verdient en of je een koophuis met overwaarde hebt, maar omdat we het voor jou als koper graag zo gemakkelijk en leuk mogelijk maken.

Een officieel hypotheekcertificaat? Dát maakt indruk! 

Leuk? Uiteraard. Een nieuw huis kopen is onder normale omstandigheden één van de mooiste momenten uit je leven. Fantaseren over je allereerste koophuis waarin je alles naar jouw smaak kunt inrichten en/of verbouwen. Het visualiseren van een mooie open leefkeuken waar nu wél ruimte voor is. Of alvast die mooie houten tuinset kopen, omdat je na jarenlang in een appartementje eindelijk een echte tuin hebt.

Bij Open makelaars vinden we dat onze klanten zich na het kopen van een huis bezig moeten kunnen houden met de leuke dingen. En dat kan. Door eerst alle benodigde financiële documenten te verzamelen, door de best passende hypotheek voor jou te kiezen én door nog voordat jij een huis gaat bezichtigen een officieel hypotheekcertificaat voor je op te maken, waarmee jij direct aan de verkopend makelaar kunt aantonen dat jij jouw bod ook waar kunt maken. Dat maakt indruk!

Bieden zonder voorbehoud van financiering 

Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. Doordat jouw financiële mogelijkheden uitgebreid zijn gescreend en je concept hypotheekakte al klaarligt, heb je de zekerheid dat je kunt bieden zonder voorbehoud van financiering.

En die zekerheid is er ook voor de verkoper. Dát maakt jou een zéér aantrekkelijke kandidaat. Als verkoper wil je graag het hoogste bod ontvangen voor je huis. Maar je wil ook de zekerheid dat je dat mooie bod op een zo kort mogelijke termijn ontvangt.

Hypotheek regelen voor bezichtiging

Voor welk bod zou jij kiezen? 

Stel je eens voor dat je zelf je huis verkoopt en je een bod ontvangt van 350.000 euro met voorbehoud van financiering. Dat betekent dat je na het tekenen van de koopovereenkomst nog 6 weken moet wachten tot de deal officieel beklonken is. Ook ontvang je een bod zonder voorbehoud van 345.000 euro, waarbij je direct de zekerheid hebt dat je huis is verkocht en je meteen plannen kunt maken voor de verhuizing naar je nieuwe huis. Voor welk bod kies je?

Het hoogste, in de wetenschap dat je daarna nog wekenlang in onzekerheid zit en je als het niet doorgaat opnieuw in de wachtkamer zit en nooit meer zo’n hoog bod ontvangt? Of het bod van 5000 euro minder, maar met de zekerheid dat je meteen verder kunt? Dikke kans namelijk dat jij je huis al hebt gekocht en zo snel mogelijk wil verhuizen.

Je moet je hypotheek toch een keer regelen… waarom niet meteen? Het geeft jou als koper meer zekerheid, meer slagkracht en meer kans om jouw droomhuis te kunnen kopen.

Word financieel fit en vergroot je kansen als koper

Word jij ook de beste koper en verhoog je jouw kansen als koper met tientallen procenten? Bekijk ons overzichtelijke stappenplan, waarin we je laten zien hoe jij kunt bieden zonder voorbehoud zonder financiële risico’s te nemen.

Liever eerst vrijblijvend sparren met één van onze adviseurs? Kom gerust eens langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens.