9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Helpt zelfgemaakte appeltaart bij de verkoop van je woning?

De kogel is door de kerk: je gaat je huis verkopen. Na deze beslissing komen er een aantal keuzes op je pad. Hoe ga je je huis verkopen? Welke verkoopmakelaar schakel in je? Waar moet je op letten als er mensen komen kijken? En ook ook niet geheel onbelangrijk: moet je appeltaart bakken voor de kijkers?

De juiste verkoopmakelaar
Hoe kies je een verkoopmakelaar die bij je past? Vaak heb je al van vrienden of familie positieve of negatieve ervaringen met makelaars gehoord. Of je hebt bij je buren een bord van een makelaar in de tuin zien staan. Zoek eenmaal thuis eens op Makelaar + woonplaats en kijk welke makelaars er in je overzicht komen te staan. Spreekt de website je aan? Hoe zijn de online reviews? Hoe onderscheid de makelaar zich van de concurrentie? Nodig een aantal makelaars uit om kennis te maken en een waarde-indicatie af te geven. Voor jouw overzicht is het handig om deze vragen aan de makelaar te stellen:

 • Zijn de bedragen inclusief of exclusief btw?
 • Welke werkzaamheden vallen onder courtage en opstartkosten en wat niet?
 • Wat kunnen bijkomende kosten zijn?
 • Hoe gaan ze je huis te koop zetten?
 • Wat zijn de intrekkingskosten?

Je woning in the picture
Je hebt een verkoopmakelaar gekozen en nu heb je foto’s van je huis nodig. Makelaars werken samen met professionele fotografen voor het perfecte plaatje en mooie 360 graden foto’s van je woning. We geven je een aantal tips voor de fotografie, zodat je huis kan shinen op het moment suprême:

 • Om met een open deur in huis te vallen: zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Less is more! Let wel op mooie details; zoals een kleurrijke handdoek op de badkamer of kaarsen op een tafel.
 • Bloemen doen het altijd goed: niet alleen bij de bezichtiging, maar ook op de foto’s.
 • Haal persoonlijke spullen weg zoals fotolijstjes, knutselwerkjes van de kinderen etc. We raden je aan om ook de spullen van je huisdier(en) op te ruimen tijdens het fotomoment. En zet je konijn even bij de buren neer of loop tijdens het fotomoment een rondje met je hond. 
 • Vergeet dit ook niet: ramen lappen, bedden strak opmaken, wasgoed in de kast opruimen en ook niet geheel onbelangrijk; de tuin

Gaat je huis viral?
Het perfecte plaatje is geschoten, wat nu? Zet de makelaar alleen een bord in de tuin en je woning op Funda? Of krijgt je woning een mooie plekje op de website, worden er aantrekkelijke teksten geschreven en een creatieve social media campagne bedacht? Met een gerichte en doordachte strategie kunnen makelaars jouw woning bij de juiste mensen onder de aandacht brengen.

Is je huis bezichtigingsproof?
Wanneer de eerste bezichtiging is ingepland, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je huis er op zijn best uitziet. You never get a second chance to make a first impression 😉  Dus, hoe zorg je voor die goede eerste indruk?

 • Ruim goed op. Haal persoonlijke spullen zoals de post en foto’s weg. Berg je was in kasten op, haal de tandenborstels weg en zorg dat het aanrecht en de tafelbladen leeg zijn. Een vaas met bloemen mag natuurlijk wel blijven staan. 
 • Zorg voor een comfortabele temperatuur in huis en maak je huis zo licht mogelijk.  
 • Creëer voldoende loopruimte en verwijder meubilair (en speelgoed) waar kijkers over kunnen struikelen.
 • Ook hier geldt voor de huisdieren: even naar de buren tijdens de bezichtiging.
 • Maak de bedden netjes op, doe de wc-bril naar beneden met de klep dicht, maak je ramen schoon en kijk of de tuin er netjes bij ligt. 
 • En de appeltaart? Het is natuurlijk wel lekker, maar kijkers vinden een frisse, neutrale geur vaak het prettigst. De Volkskrant heeft er zelfs onderzoek naar gedaan, conclusie: scheelt toch weer 1 kilo appels schillen 😉 

Het beste bod binnenhalen
Een verkoopmakelaar onderhandelt niet alleen, maar adviseert ook hoe je met een bod om kunt gaan. Als je blij bent met het bod, de nieuwe kopers en de onderhandeling is het tijd voor de koopakte. De makelaar helpt je met het doornemen en tekenen van deze akte en de afhandeling bij de notaris. Na een check, check, dubbelcheck wordt de woning overgedragen. 

Benieuwd wat ons plan de campagne met jouw woning is? Kom eens op de koffie, we vertellen je er graag meer over.