9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Waarom zou je de hulp van een verkoopmakelaar inschakelen?

verkoopmakelaar

Ja, waarom zou je dat doen? Je leest steeds vaker dat in de huidige woningmarkt mensen hun huis zelf verkopen via bijvoorbeeld Facebook. Twijfel jij nog of je wel een verkoopmakelaar moet inschakelen? Wij gaan je – geheel onbevooroordeeld uiteraard 😉  – vertellen waarom een makelaar juist wel een goed idee is!

Voordat je de hele tekst gaat lezen, sommen wij de voordelen gewoon eerst even voor je op. Wel zo makkelijk. Wat levert het jou op om voor een verkoopmakelaar te kiezen?

  • Je woning krijgt uiteraard de beste verkoopprijs 
  • Maar je hebt ook vanaf het eerste gesprek een klankbord waar je terecht kunt als je ergens over twijfelt of vragen hebt 
  • Je hoeft je ook niet bezig te houden met het vermarkten van je woning en de screening van kijkers (Je hebt tenslotte vast leukere dingen te doen dan dat 😉 )
  • En een verkoopmakelaar haalt door zijn goede onderhandelskills het beste bod binnen voor jou. Tijd voor champagne!

En hoe gaat dat nu vanaf de eerste kennismaking tot aan het champagnemoment? Nou zo: 

De ideale verkoopprijs voor je woning
Het bepalen van de juiste verkoopprijs is juist in deze tijd erg belangrijk. Maar hoe kom je erachter wat de de beste prijs is? Natuurlijk kun je in de gaten houden wat je buren voor hun huis vragen, zodat je een beetje weet in welke richting je moet denken. Maar een verkoopmakelaar heeft toegang tot marktdata. En we weten allemaal: data is King. Die data maken we niet alleen inzichtelijk, maar delen we ook met je in een volledig rapport. Met cijfers en de kennis die makelaars hebben van hun verkoopervaring, zorgen ze ervoor dat ze precies weten welke verkoopprijs ze moeten vragen. 

Het perfecte plaatje
Je wilt natuurlijk dat jouw woning eruit springt door sprekende foto’s waar mensen meteen een goed beeld van je woning krijgen en zichzelf er ook al zien wonen. Je kunt zelf een fotograaf regelen, maar makelaars werken met fotograferen die gespecialiseerd zijn in woningfotografie- en video en precies weten wat wel en niet werkt op beeld. Plus ze maken 360 graden foto’s en kunnen ook een virtuele videotour in je woning maken. We hebben nog wat tips voor hoe je je woning het beste kunt presenteren.

Delen onder de juiste doelgroep
Iedereen kan een woning op social media kanalen plaatsen, maar hoe zorg je ervoor dat je precies de juiste doelgroep target? Dankzij slimme analyses en jarenlange ervaring met woningen op social media weten makelaars precies je doelgroep is, op welk kanaal zich deze bevindt en hoe ze deze groep mensen moeten bereiken. In plaats van met hagel te schieten, gaat de verkoopmakelaar gericht aan de slag. Makelaars hebben vaak een groot, actief publiek op hun social media kanalen. Bekijk onze Facebookpagina maar eens…

Geen standaard marketing
Zoals we in de vorige alinea al vertelden; iedereen kan een post op Facebook plaatsen. Maar naast specieke targetingen van doelgroep zijn makelaars ook goed in creatieve, originele communicatie! De makelaar weet wat een koper in een segment belangrijk vindt en speelt daar met de marketing op in. Denk daarbij niet alleen aan een Facebook live bezichtiging, maar bijvoorbeeld dat een verkoper zelf aan het woord komt in de Facebook live bezichtiging. Makelaars zorgen voor een effectieve marketingstrategie voor zowel de online, als offline kanalen. 

Serieuze bezichtigingen
Als je zelf je huis gaat verkopen, ben je natuurlijk blij met iedere bezichtiging. Kijkers willen vaak ‘gewoon even’ een woning bekijken. Maar bezichtigingen kosten ook veel tijd en energie van jou. Een verkoopmakelaar screent vooraf de kijkers van je woning. Zo weet je zeker dat er alleen echt serieuze kijkers naar jouw woning komen kijken. En wil je liever niet zelf de bezichtigingen doen? De verkoopmakelaar doet het graag voor je! In de huidige coronatijd worden de meeste bezichtigingen virtueel gedaan via Facebook, lees er meer over in onze vorige blog. 

Het beste bod binnenhalen
Uiteindelijk draait het natuurlijk om het beste bod binnen te halen voor jouw woning. Onderhandelen over de vraagprijs kan lastig zijn. Een professional weet waar die het over heeft en onderhandelt niet alleen voor jou, maar geeft je ook advies. En dat doen ze niet alleen op basis van ervaring, maar het wordt ook cijfermatig onderbouwd. De verkoopmakelaar weet waar hij op moet letten betreft de koopakte en het op de juiste manier overdragen van jouw woning. En dan is het tijd voor champagne!

Denk jij na het lezen van deze blog nu: ja, ik wil graag eens kennismaken met de verkoopmakelaars van Open Makelaars? Dat kan! Maak een afspraak voor ons kantoor in Arnhem of Nijmegen en wij zorgen dat de koffie klaar staat!