Binnenkort op Funda

Wat gaat de woningmarkt doen?

Zoals al op andere blogs geschreven (zoals o.a. op https://www.descherpepen.nl/2010/onrust-bij-kopers-blijft/) zal het nieuwe kabinet de hypotheekrenteaftrek verder aan banden leggen. Omdat niemand exact weet hoe dat gaat gebeuren richt ik me op de overige ontwikkelingen in de woningmarkt.

Het grote knelpunt in de woningmarkt is dat iedereen op elkaar aan het wachten is. Al langere tijd is het een kopers markt. Wat betekent dat de verkopers op kopers wachten. Wekelijks ontmoet ik kijkers bij woningen die pas tot koop over willen gaan nadat ze hun woning hebben verkocht.

Als we de formatie van het nieuwe kabinet buiten beschouwing laten, dan zijn er op dit moment een aantal interessante ontwikkelingen gaande op de woningmarkt.

– Het woningaanbod stagneert;
– De economie lijkt over het dieptepunt heen;
– De rente daalt de komende periode.

De banken maken momenteel veel winst op de rentes bij het verstrekken van hypotheken. Soms wel tot 3%. Terwijl dit voorheen gemiddeld lag op ca. 1%. Hierdoor hebben wij momenteel één van de hoogste rentes in Europa. Deze rentes zullen de komende tijd gaan dalen. Woningen zullen door die dalende rente beter betaalbaar worden.

Hierdoor kunnen de maanden september en oktober wel eens de beste maanden van het jaar worden. Zodra er meer woningen verkocht gaan worden, kan het wel eens hard gaan. Immers de verkopers van de verkochte woningen kopen veelal ook weer een woning terug. Hierdoor verwacht ik dat het woningaanbod tegen het eind van het jaar terug zal lopen.

Deze positieve ontwikkeling zal snel gevolgd worden door een correctie. Er zijn namelijk een hoop verkopers die wachten op een betere markt alvorens ze hun woning te koop zetten. Hetgeen betekent dat op zijn vroegst aan het eind van dit jaar, maar naar verwachting het 1e kwartaal volgend jaar het aanbod eerst weer zal stijgen alvorens verder te stabiliseren.

Het zijn dus interessante tijden. Mijn advies luidt dan ook om je woning nu in de verkoop te zetten als je wilt profiteren van deze korte opleving in de markt!

Hartelijke groet,

Open makelaars
Christiaan van der Sanden

Tel: 06-144 777 99
E-mail: Christiaan@openmakelaars.nl
Website: www.openmakelaars.nl
Funda: https://www.funda.nl/makelaars/detail/?id=2262
Twitter: https://twitter.com/openmakelaars
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/christiaanvandersandenrmt

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod