Binnenkort op Funda

Arnhemse Broek

Het Arnhemse Broek is een centraal gelegen, dichtbebouwde, wijk gelegen aan weerskanten van de Johan de Wittlaan in Arnhem. Aan de zuidkant van deze doorgaande straat ligt de buurt ’t Broek, een van oorsprong vooroorlogse arbeiderswijk. Aan de noordkant van de Johan de Wittlaan ligt het Statenkwartier. Beide wijken hebben het karakteristieke gevoel van het oude Arnhem. Met kleinere arbeiderswoningen maar ook met ruime jaren dertig boven- en benedenwoningen aan de Statenlaan en de Johan de Wittlaan. Vanaf 2003 onderging ’t Broek een grootschalige herstructurering waarbij veel is gesloopt en nieuwgebouwd. Er kwamen onder meer twee nieuwe buurten, De Rietlanden en Broekhoven. Het Arnhemse Broek is een bijzondere wijk met zowel nieuw als oud elan.

Het Arnhemse Broek is een centraal gelegen wijk in de stad. Hierdoor zijn alle voorzieningen in ruime mate aanwezig of bereikbaar. Het openbaar vervoer is goed. De wijk beschikt over de brede school De Symfonie, basisonderwijs, kinderopvang, en een sportzaal. Verder zijn er winkels langs de Johan de Wittlaan en een supermarkt naast De Symfonie. In het Statenkwartier zijn bovendien stedelijke voorzieningen voor voortgezet onderwijs.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod