Binnenkort op Funda

Burgermeesterswijk, Hoogkamp, Sterrenberg en Gulden bodem

De Burgemeesterswijk (ook wel Burgemeesterskwartier genoemd) ligt in het noordwesten van de Nederlandse gemeente Arnhem. De wijk is grotendeels gebouwd aan het begin 20e eeuw.

De meeste straten in de wijk zijn vernoemd naar Arnhemse burgemeesters en wethouders.De wijk wordt begrensd door de straten Zijpendaalseweg, met aan de overkant Park Sonsbeek, Amsterdamseweg, Bakenbergseweg en Izaak Evertslaan.

Hoogkamp

Hoogkamp is een wijk in het noordwesten van de Nederlandse stad Arnhem. De wijk wordt begrensd door de straten Schelmseweg, Amsterdamseweg, Jacob Marislaan, Van Ostadestraat en Zypendaalseweg.

De Hoogkamp is een typische rustige, ruim opgezette jarendertig-wijk met luxe huizen. In het midden van meerdere huizenblokken zijn tennisbanen aangelegd. De wijk heeft twee basisscholen: Het Palet voor speciaal onderwijs en ’t Panorama. Tevens zijn hier nog enkele horeca zaken en winkels en waaronder een kapsalon, een bakker en een pizzeria.

Sterrenberg

Sterrenberg is een wijk in het noorden van de stad Arnhem, en is gelegen tussen de Bakenbergseweg, de Amsterdamseweg en de Jacob Marislaan.

De wijk Sterrenberg ontleent haar naam aan De Sterrenberg, een landgoed dat tussen de Bakenbergseweg en de Amsterdamseweg lag. Het sterrenbos op het landgoed was een stervormig stelsel van 10 beukenlanen, welke alle richtingen uitgingen. Het werd in opdracht van de familie Umbergrove, eigenaar van het landgoed, in de 19de eeuw aangelegd. In de jaren dertig van de 20e eeuw werd op het landgoed begonnen met de bouw van de huidige woonwijk. In de wijk zijn onder het Regionaal Expertise Centrum Groot Gelre (REC) en deOpenbare basisschool Pieter Brueghel gevestigd. In 2009 is in het landhuis de Sterrenberg het Montessori kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang ingericht.

Gulden Bodem

Gulden Bodem is een wijk in de gemeente Arnhem, die begrensd wordt door de Bakenbergseweg, Noordelijk deel Van Heemstralaan, Door het Gravinnenbos naar de Zijpendaalseweg en de Izaak Evertslaan.

De wijk bestaat voornamelijk uit woningen die in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw zijn gebouwd. De wijk kende twee planfasen. De tweede fase is gebouwd in de jaren vijftig en beslaat het deel dat boven de Van Heemstralaan ligt, tussen de Bakenbergseweg en het landgoed Gulden Bodem. Gulden Bodem is een lommerrijke woonwijk, destijds gebouwd voor de middenstand van Arnhem.

Bekijk de video:

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod