Binnenkort op Funda

Klingelbeek

Klingelbeek ligt in de wijk Arnhem-West en is één van de meest veelzijdige wijken in Arnhem. Het bestaat uit verschillende los van elkaar staande woonbuurten tussen de Rijn, de Amsterdamseweg, de Frombergstraat en het Boompjesstraatje.

Aan de zuidzijde van het spoor is Lombok de grootste buurt. Het is een charmante woonomgeving met kleine arbeiderswoningen van ruim honderd jaar oud en sterk betrokken bewoners. Ten zuiden van de Utrechtseweg ligt Klingelbeek dat een dorpse uitstraling heeft en het jaren dertig buurtje Hoogstede. Daarnaast zijn in Arnhem-West ook de grotere huizen direct langs de Rijn te vinden.

Arnhem-West heeft een goede voorzieningen maar die zijn verspreid over de verschillende buurten. Heijenoorders vinden hun winkels vooral langs de Amsterdamseweg en de Brouwerijweg. In Lombok concentreren deze voorzieningen zich langs de Oranjestraat. Alleen Klingelbeek heeft geen winkels voor dagelijkse boodschappen. Arnhem-West heeft maar één basisschool, maar wel volop speelmogelijkheden voor kinderen. Daarnaast zijn de binnenstad, het station, uitvalswegen en natuurgebieden zoals Mariëndaal goed bereikbaar. Bijzonder aan Arnhem-West is uiteraard de aanwezigheid van Het Dorp, waar alle voorzieningen gericht zijn op gehandicapte bewoners. Het nieuwe verpleeghuis Heijendaal in Lombok heeft voorzieningen en diensten voor ouderen uit buurt en wijk.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod