Binnenkort op Funda

Malburgen-Oost (Noord)

Malburgen Oost-Noord is een bijzonder gebied in Arnhem. Enerzijds is het een wijk waar veel gedaan wordt om bestaande woningen en de openbare ruimte op te knappen. Anderzijds verrijst er in dit gebied een compleet nieuwe wijk met de naam Stads Eiland. In de (oude) wijk zijn goede voorbeelden zichtbaar van hoe een buurt opknapt door kleinschalige nieuwbouw en door herinrichting van het openbaar gebied. Naast bovengenoemde aandachtsgebieden zijn er ook betere delen te benoemen in de wijk, zoals het overwegend jaren dertig gedeelte in het westen. Verder is binnen de wijk op verschillende plekken recente bouw te vinden, meestal als vervanging van oudere woningen.

De wijk heeft voldoende voorzieningen, geconcentreerd rondom de Huissensestraat. De komst van winkelcentrum Kruidenhof heeft het winkelbestand in de wijk behoorlijk verbeterd. Andere winkelconcentraties zijn rond Suikerland en Kamillehof. Malburgen Oost-Noord heeft met de komst van het vernieuwde sportpark Bakenhof een uitstekende eigen sportvoorziening gekregen. In de nieuwe brede school De Malburcht aan de Graslaan zijn een sportvoorziening maar ook twee basisscholen, peuterspeelzaal, kinderopvang en een consultatiebureau gehuisvest. Aan de dijkrand van de wijk is een wandelpark en direct langs de Rijn is een speeluiterwaard ingericht.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod