Binnenkort op Funda

Malburgen-West

Malburgen West is een wijk in ontwikkeling. Een gebied dat door de juiste mix van nieuwbouw en renovatie in een opwaartse spiraal zit. De wijk ligt tussen de Rijndijk en het Gelredome en tussen de Nijmeegseweg en de Eldenseweg. Aan de wijkgrens liggen de groene uiterwaarden en het natuurgebied Meinerswijk. Malburgen West ondergaat een grondige herstructurering met ingrijpende activiteiten als sloop, nieuwbouw en herinrichting van het openbare gebied. Het oorspronkelijke tuinwijkkarakter van Malburgen wordt hierbij in ere hersteld. Hoogbouw maakt op diverse plekken plaats voor laagbouw en er komt meer groen in de wijk. De nieuwe wijk ‘De Plantage’ is inmiddels een overtuigend voorbeeld van stadsvernieuwing.

In 2007 zijn de basisscholen, kinderopvang, enkele buurtfuncties en een sportzaal samengebracht in het nieuwe multifunctionele centrum De Spil aan de Lupinestraat. Naast De Plantage is een nieuw sportcomplex met twee velden aangelegd. De wijk beschikt over een groot park. Het winkelcentrum rond de Hoefbladlaan is door de komst van supermarkt Jan Linders en de herinrichting een stuk aantrekkelijker voor het winkelpubliek.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod