Binnenkort op Funda

Schaarsbergen e.o.

Het gebied Schaarsbergen e.o. beslaat het hele Arnhemse gebied ten noorden van de Schelmseweg. Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 5.000 hectare en omvat de helft van Arnhem. Het dorp Schaarsbergen ontstond rond 1850. Vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw is tussen Bakenbergseweg en Kemperbergerweg een duurder woonwijkje ontwikkeld. Voor het overige gebied is er sprake van verspreide bebouwing. In het buitengebied bevinden zich enkele agrarische bedrijven en er liggen sinds jaar en dag militaire terreinen met daarbij de nodige militaire gebouwen en kazernes. Voor Arnhemse verhoudingen treffen we in de wijk veel koop- en vrijstaande woningen, en vrijwel geen corporatiewoningen.

Schaarsbergen e.o. telt weinig 18-34-jarigen en veel 65-plussers.  Bewoners in Schaarsbergen e.o. zijn, samen met bewoners in Burgemeesterswijk/Hoogkamp, het meest tevreden over de leefbaarheid in hun eigen buurt. Daarnaast zijn ze ook het meest tevreden over hun woonomgeving.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod