Binnenkort op Funda

Vredenburg / Kronenburg

De wijken Kronenburg en Vredenburg hebben een heel eigen plek in Arnhem. Beide woonwijken, gebouwd in de jaren ’70 en ’80, hebben alle voorzieningen die een mens zich kan wensen en daarnaast een grote afwisseling in bouwstijlen. Laagbouw en hoogbouw, ruimtelijke opzet, groene omgevingen of juist een hoge bouwdichtheid. Al met al zijn Kronenburg en Vredenburg bijna volledig zelfstandige stadsharten in Arnhem-Zuid. Daarbij heeft Kronenburg een meer dichtbebouwd karakter, waardoor er minder groen te beleven valt en is Vredenburg een typische ruim opgezette jaren ’70-wijk met heel veel groen. Voor beide wijken geldt het winkelcentrum Kronenburg als een centraal punt met een overvloed aan wijkvoorzieningen als winkels, kantoren en jeugdcentra. De tevredenheid van de bevolking over wonen in deze twee wijken varieert sterk per gebied, waarbij een aantal gebieden in Vredenburg qua tevredenheid sterk boven het Arnhems’ gemiddelde liggen.

Als voorzieningen ergens binnen Arnhem op niveau zijn, dan is het wel in Vredenburg en Kronenburg. Winkelcentrum Kronenburg heeft een sterk wijkoverschrijdende functie en is van alle gemakken voorzien, terwijl ook zaken als medische voorzieningen, een dienstencentrum voor ouderen, sportfaciliteiten en scholen ruimschoots voorhanden zijn in Vredenburg. Bovendien worden deze wijken goed met elkaar verbonden met onder meer een loopbrug.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod