Binnenkort op Funda

Dukenburg

Stadsdeel Dukenburg bestaat uit 9 verschillende wijken: Aldenhof, Lankforst, Malvert, Meijhorst, Staddijk, Tolhuis, Vogelzang, Weezenhof en Zwanenveld.

Aldenhof

Aldenhof ligt in stadsdeel Dukenburg en is samen met Malvert eind zestiger jaren gebouwd. De wijk ligt tussen park Staddijk, Van Boetbergweg en Van Apelterenweg en is ruim opgezet met een hoofdweg en daaromheen zijstraten met bouwblokken.

Twee derde van de woningen is laagbouw. Opvallend bij de entree van de wijk is het voormalig ketelhuis, nu in gebruik als kantoor van woningcorporatie WoonGenoot.

Er is een OpenWijkSchool, een dependance van kunst- en educatiecentrum de Lindenberg, tevens jongereninloop en een zorgcentrum (De Doekenborg). Winkelen kan in winkelcentrum Weezenhof en Meijhorst.

Lankforst

Lankforst is de kleinste wijk van Dukenburg. Een hoofdroute, waarop ringvormige woonstraten uitkomen, bepaalt de stedenbouwkundige opzet van deze wijk.

Lankforst kent naar verhouding veel openbare ruimte: het Uilenbos, de Wollewei en het groen rondom landhuis de Duckenburg zijn voorbeelden van grootschalige groenelementen.

In het hart van de wijk staat een basisschool en aan de rand van de wijk vind je een horecavoorziening in het prachtige landhuis de Duckenburg.

Malvert

De wijk Malvert wordt aan de oostzijde ontsloten door het Maas-Waalkanaal. De eerste huizen dateren van 1966.

De stedenbouwkundige opzet van Malvert kenmerkt zich door een interne rondweg waarop de verschillende woonstraten uitkomen. Malvert bestaat uit huurwoningen, laagbouw en etagebouw. In de wijk ligt een groot maisonnettecomplex.

In Malvert vind je een aantal wijkvoorzieningen waaronder wijkcentrum de Turf, een klein winkelcentrum, een (Montessori)basisschool en een seniorencomplex (Orangerie).

Meijhorst

Meijhorst is tussen 1968 en 1973 gebouwd als vierde van de zeven wijken in stadsdeel Dukenburg.

De stedenbouwkundige opzet is ruim en groen, maar ook rechtlijnig en eenvormig. Centraal in de wijk liggen het wijkcentrum, een zwembad en een winkelcentrum.

In het wijkcentrum vind je een steunpunt van de afdeling burgerzaken. Aan de rand van de wijk liggen enkele sportvoorzieningen, een speeltuin en een jongerencentrum (Staddijk).

Staddijk

Deze wijk bestaat uit een straat, een dunbevolkte wijk en een stadspark aan de westzijde van het stadsdeel Dukenburg.

Staddijk bestaat uit een noord-zuid verlopende dijk met enkele verspreide huizen, die evenwijdig loopt met de A73, een gelijknamige stadspark en een tweetal groepen sportaccommodaties. In het noorden van de wijk ligt een klein woonwagenkamp aan de Teersdijk. In het stadspark ligt een grote waterspeeltuin, de Speeldijk.

Tolhuis

Tolhuis is een grote en een van de jongste wijken in stadsdeel Dukenburg. De bouw is gestart in 1971. Kenmerk voor deze wijk is de grote verscheidenheid aan woningtypes en architectuur in een compacte opzet.

Het is een échte woonwijk. Kenmerkend voor deze wijk is de boomvormige wegenstructuur in woonerven. Langs de Van Rosenburgweg liggen enige bedrijven: een klimhal, de ijsbaan en een congrescentrum. In het centrum van de wijk ligt een basisschool, Open Wijk School De Dukendonck, met daarbij het Creatief Centrum Nijmegen Zuid. Voor de overige voorzieningen is Tolhuis op andere wijken in Dukenburg aangewezen. Het grote overdekte winkelcentrum Dukenburg ligt op loopafstand van de wijk.

Weezenhof

De wijk Weezenhof wijkt in vele opzichten af van de andere wijken in stadsdeel Dukenburg. Weezenhof is de op een na grootste wijk in het stadsdeel.

De wijk is heel ruim van opzet, met straten die zich in een boomstructuur steeds verder vertakken. Hoogbouw komt voor bij de entree (tot 12 lagen) en er zijn diverse typen rijwoningen, geschakelde en vrijstaande woningen.

Het is een groene wijk. In het centrale groengebied liggen bijzondere ‘sterflatjes’. Tussen de soms doodlopende straten liggen grote groenzones met waterpartijen. De wijk grenst aan het natuurgebied Vogelzang.

De wijk heeft een winkelcentrum, een basisschool en er zijn diverse maatschappelijke voorzieningen.

Zwanenveld

Zwanenveld is zowel qua oppervlakte als qua inwoneraantal de grootste wijk in het stadsdeel Dukenburg. De wijk kent enkele rondlopende hoofdstraten.

De wijk is wat minder ruim opgezet, maar kent een behoorlijke mate aan groen- en andere voorzieningen. Zwanenveld is ontsloten door het Maas-Waalkanaal en de spoorlijn.

Er is een groot overdekt winkel- en dienstencentrum met een bovenlokale uitstraling en aan de rand van de wijk ligt het bus- en treinstation.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod