Binnenkort op Funda

Nijmegen-Centrum

Het centrum van Nijmegen ligt aan de oevers van de Waal. Het hart van de stad bestaat uit winkels en uitgaansgelegenheden. De woningbouw bestaat in de wijk Stadscentrum uit woningen boven winkels en etagewoningen.

In de wijk Benedenstad vinden we zowel historische als koop- en/of huurwoningen. Hier heeft in de jaren ’70 een grondige renovatie plaatsgevonden. Het Stadscentrum heeft eveneens een behoorlijke facelift gehad, waarmee het een geliefde plek is om te wonen, winkelen of recreëren.

Benedenstad

De wijk Benedenstad maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Centrum en ligt tussen de Waal en de binnenstad van Nijmegen.

Na jarenlang verval en sloop is de Benedenstad tussen 1979 en 1985 herbouwd op basis van de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur. Bij de herontwikkeling zijn oude stratenpatronen en rooilijnen toegepast. Hier en daar zijn historische panden bewaard gebleven.

Het karakter van de Benedenstad is woningbouw met enige etagebouw. De binnenterreinen zorgen voor groen en voor speelmogelijkheden voor kinderen. De wijk heeft een wijkcentrum en een basisschool. Het winkelgebied ligt op de grens met de binnenstad.

Stadscentrum

De wijk Stadscentrum maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Centrum. Hier ligt het kernwinkelgebied, gewoond wordt er boven winkels en in etagewoningen. De afgelopen jaren is Plein ’44 opnieuw bebouwd en heringericht.

De wijk heeft een wijkcentrum, een ouderenvoorziening en een basisschool. Ook is er een bibliotheek, een museum, een schouwburg, een concertzaal en een muziekschool en zijn er diverse bioscopen. Het centrum kent een uitgebreid uitgaansgebied met veel horecagelegenheden.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod