Binnenkort op Funda

Lindenholt

Het stadsdeel Lindenholt ligt (vanuit het Centrum gezien) aan de overzijde van het Maas-Waalkanaal. Laagbouw overheerst als woonvorm. Over het geheel genomen kan Lindenholt worden omschreven als een rustig en gedifferentieerd woongebied.

’t Acker

De wijk ’t Acker is gelegen in het noorden van het stadsdeel Lindenholt en is gebouwd in de jaren 80. De wijk bestaat uit 7 buurten: de Horstacker, de Steekse Acker, de Meeuwse Acker, Drieskensacker, Zellersacker, Heeskesacker en Hillekensacker.

Deze buurten hebben alle een eigen verkeersontsluiting met veel groen en water aan de randen. Enkele overgebleven boerderijen herinneren aan de voormalige agrarische structuur. De St. Agenetenweg, Weteringweg en Broekstraat maken deel uit van een eeuwenoud stratenpatroon. De wijk heeft voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, enkele winkels, scholen en een jongerencentrum.

De Kamp

Van de wijken in stadsdeel Lindenholt is de Kamp het eerste aangelegd; dat gebeurde in de tweede helft van de zeventiger jaren. De wijk ligt tegen het Maas-Waalkanaal aan en kent zes buurten.

De Geerkamp, De Hoefkamp en De Kluijskamp kennen hoofdzakelijk laagbouwkoopwoningen. In De Gildekamp en De Wellenkamp is de woningvoorraad het meest gemengd. De Voorstenkamp (alleen huurwoningen waarvan bijna de helft etagewoningen zijn) en een deel van De Gildekamp zijn krapper opgezet dan de andere vier buurten. Vooral rondom de woonbuurten is groen te vinden.

Aan de rand van de wijk ligt ook de ‘Brabantse Poort’: de meubelboulevard, NS-station Nijmegen-Dukenburg, appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Andere wijkvoorzieningen zijn een basisschool en een wijkcentrum. Ook zijn er goede speelplekken voor kinderen.

’t Broek

De wijk ’t Broek maakt deel uit van stadsdeel Lindenholt. De wijknaam verwijst naar het drassige gebied waarin werd gebouwd. De aanwezigheid van water geeft de wijk haar eigen charme.

De woonerfstructuur van de buurten Hegdambroek, Holtgesbroek, Leuvensbroek en Wedesteinbroek is typisch voor de jaren ’80; het stratenpatroon is gericht op veiligheid en ruimte voor langzaam verkeer. Enkele overblijfselen van het voormalige agrarisch landschap zijn in de wijk zichtbaar, zoals de Smalle Steeg, enige oude fruitbomen en het populierenlaantje bij Leuvensbroek 35e straat. De wijk heeft enkele voorzieningen zoals een winkelcentrum, een (Montessori)basisschool en een wijkcentrum.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod