Binnenkort op Funda

Nijmegen-Noord

Het stadsdeel Nijmegen-Noord is een uitbreiding van de gemeente Nijmegen op de noordelijke oever van de Waal. Binnen dit stadsdeel wordt de Waalsprong gerealiseerd. Tot ongeveer 2020 zijn/worden hier bijna 12.000 woningen gebouwd.

Oosterhout & Ressen (westelijk deel)

De wijk Oosterhout Ressen typeert de stap van Nijmegen over de Waal. In De Boomgaard, het oudste deel, werden de eerste woningen in 2000 opgeleverd.
De wijk vormt samen met Lent en Ressen het stadsdeel Nijmegen-Noord. De stedenbouwkundige structuur is gericht op inpassing in het landschap. Park de Rietgraaf en het gebied rondom het eiland in het noordelijke deel van de wijk vormen een groene zone binnen de wijk. Een belangrijke verkeersas is de Griftdijk/Griftdijk Noord.
In het noorden van het gebied zijn bedrijven en instellingen gevestigd. De wijk is nog volop in ontwikkeling, ook voor de winkelstructuur. Er is een klein winkelcentrum, een basisschool en een wijkcentrum in Oosterhout gevestigd. In Hof van Holland komen nog meer voorzieningen.

Lent & Ressen (oostelijk deel)

Het voormalige tuindersdorp verandert in een stedelijke woonwijk. In de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw in Lent meer en meer volgebouwd met overwegend laagbouwwoningen. De laatste jaren zijn er veel vrijstaande woningen op overwegend grote percelen gebouwd.

Hebben we het over Lent, dan hebben we het over het ‘oude’ dorp Lent. Daarnaast zijn er de woonwijken Visveld en Laauwik, met een meer stedelijke opzet, waarin het dorpse karakter nog voelbaar is. Bijzonder is ook de buurt Lentseveld, waar gebouwd is in een sfeer die recht doet aan de kenmerken van het oude tuindersdorp. Het eiland in Laauwik is gerealiseerd en er is een nieuwe basisschool voor Lent, De Verwondering. Sinds 2016 bouwt men aan De Stelt, een bijzondere woonlocatie tussen dorp en stad.

Het gebied is goed ontsloten en er zijn op diverse plaatsen winkels te vinden. Er zijn 3 basisscholen, er is een voorzieningenhart (De Ster) en een ouderenvoorziening (St. Jozef) gevestigd.

De laatste updates

LAATSTE REFERENTIE

“Zeer prettige samenwerking gehad met Open makelaars. Vriendelijk en behulpzaam personeel met verstand van zaken. Aanbevolen.“

Geplaatst door Verkoper van Looierstraat

Bekijk meer
LAATSTE AANBOD

Vind uw nieuwe (t)huis

Bekijk aanbod