9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Wonen in Arnhem of Nijmegen: wat zijn de verschillen?

Woon je liever in Arnhem of Nijmegen?

Arnhem en Nijmegen zijn populaire steden om in te wonen in Nederland. Wat hebben deze steden te bieden? In 2019 was de gemiddelde woningprijs in Arnhem €249.300 euro en in Nijmegen was deze prijs €272.300 euro. Naast het verschil in de huizenprijs zijn er nog een aantal verschillen tussen deze twee steden. Wij zetten een aantal interessante feiten op een rijtje!

De natuur in
Arnhem staat bekend als Groene stad aan de Rijn. En dat is niet voor niks natuurlijk. Park Sonsbeek is een favoriet onder de inwoners, evenals het natuurpark in Meinerswijk, Landgoed Mariëndaal en je bent Arnhem nog niet uit of je staat op de Veluwe. Nijmegen heeft qua natuur ook veel te bieden. Denk aan de Duivelsberg, Millingerwaard en het Groesbeekse Bos; al deze natuurgebieden zijn druk bezocht in het weekend.

Welke wijken zijn populair?
Arnhem had op 1-1-2019 159.265 inwoners en Nijmegen had op dat moment 176.731 inwoners. Er is een groot verschil in de leeftijdscategorieën per stad. in Arnhem zijn er twee categorieën die eruit springen: tussen de 25-29 jaar en tussen de 45-49 jaar. In Nijmegen zijn de twee grootste leeftijdscategorieën 20-24 en 25-29. Wat zijn dan leuke wijken om in te wonen?  In Nijmegen zijn populaire wijken Lent, Goffert, Stadscentrum en Wolfskuil. In Arnhem zijn dat Sint Marten, Rijkerswoerd, Stadscentrum en Klarendal.

Eropuit in de stad
Beide steden hebben aan aantal topattracties waar je je goed kunt vermaken. Arnhem heeft als enige van de twee een dierentuin. Andere bezienswaardigheden zijn het Openluchtmuseum, het Kröller-Müller museum en het Watermuseum. Nijmegen is de oudste stad van Nederland, dit zie je terug in hoge aantal bezienswaardigheden. Veel kastelen, maar ook bekende musea zoals het muZIEum, het Afrikamuseum en museum Het Valkhof. Lekker de stad in? Ook dat kan goed in deze gezellige steden. Het horeca aanbod van Nijmegen is groter dan in Arnhem; Nijmegen heeft ook nog eens vier cafés in de top 100 van Nederland zitten.

Enthousiast geworden over het wonen in Arnhem of Nijmegen?
Kom dan eens op de koffie in een van onze vestigingen. Wij kunnen je alles vertellen over het woningaanbod per stad.