9,5 op Funda Open en eerlijk
9,5 op Funda Open en eerlijk Glimlach gegarandeerd

Verkocht onder voorbehoud, wat betekent het?

Wat betekent verkocht onder voorbehoud?

Goede vraag! Want verkocht onder voorbehoud van wat? En wanneer is een huis verkocht onder voorbehoud en wat betekent dat voor jou als huizenzoeker? We leggen het je uit.

Wat betekent verkocht onder voorbehoud?
Verkocht onder voorbehoud betekent dat er een (voorlopig) koopcontract is getekend maar dat de koop nog niet definitief is. Vaak zijn er voorwaarden gesteld waaraan moet worden voldaan voordat de koop definitief is. Het huis is dus nog niet helemaal van de markt af.

Onder voorbehoud van wat?
Financiering
De bekendste ontbindende voorwaarde. Is de woning verkocht onder voorbehoud van financiering? Dan moet de koper de financiering nog regelen, hij krijgt hier meestal 6 tot 8 weken de tijd voor. Komt de financiering niet rond? Dan kan de koper van de koop afzien.

3 dagen bedenktijd
Na ondertekening van het koopcontract heeft de koper 3 dagen bedenktijd. Binnen deze 3 dagen kan hij zonder opgaaf van reden afzien van de koop.

Bouwtechnische keuring
Soms wordt een bouwtechnische keuring meegenomen in de ontbindende voorwaarden. Blijkt uit de bouwtechnische keuring dat de woning niet voldoet aan de gemaakte afspraken? Dan kan de koper onder de koop uit.

Wat betekent dit voor jou als huizenzoeker?
Is jouw droomwoning verkocht onder voorbehoud? Dan kunnen we een paar dingen doen; we kunnen de verkoopmakelaar laten weten dat jij serieus geïnteresseerd bent en vaak krijgen we ook nog wel een bezichtiging voor elkaar. Stel dat de koper de financiering niet rond krijgt dan zijn wij er in ieder geval als de kippen bij. Een bod uitbrengen kunnen we helaas niet, daarvoor zullen we moeten wachten tot het huis weer in de verkoop komt.

Van ‘verkocht onder voorbehoud’ naar ‘verkocht’?
Balen! We kunnen veel, maar hier kunnen we dan helaas niet meer zoveel aan doen. Wel kunnen we je helpen met het vinden van andere (en misschien nog wel betere) woning. Niet alleen doordat we het hele woonaanbod kennen al ruim voordat het op Funda staat, maar ook omdat we een uniek online zoeksysteem hebben dat net iets verder kijkt. Zo vinden we jouw nieuwe huis eerder en is de kans dat je weer achter het net vist een heel stuk kleiner.

Benieuwd naar onze aanpak? Kom eens langs, we vertellen je er graag alles over 🙂